Elmo z warzyw. Czyli pomysłowa kuchnia dla dzieci (wideo)
Jak przygotować wyjątkowe potrawy dla najmłodszych? Paweł Loroch przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" nietypowe przekąski dla dzieci m.in. nuggetsy z bananów...
Przepisy na dania z makaronu dla dzieci (wideo)
Anna Starmach, jurorka programu "MasterChef", przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z makaronu dla dzieci, a pomagały jej aktorka Aleksandra Woźniak z...
Jaka jest więc cała prawda o kawie? (wideo)
Jest wiele mitów na temat kawy: jedni uważają, że espresso jest mocną kawą, inni - że kawa w ogóle jest niezdrowa. - Kawę można pić rano, kawę można pić...
Jak zrobić domowy jogurt? (wideo)
Piotr Kucharski podał w "Dzień Dobry TVN" prosty przepis na domowy jogurt. Wystarczy mleko, jogurt i... nieco cierpliwości. Proste?
Lubuska kuchnia wielkanocna (konkurs kulinarny)
Zapraszamy do udziału w konkursie kulinarnym na najlepsze wielkanocne smakołyki.
Mamy kolejny lubuski specjał - salceson wiejski
Lista produktów tradycyjnych województwa lubuskiego cały czas wzbogaca się o nowe specjały. Tym razem do listy dopisany został salceson wiejski autorstwa...
Dla smakoszy. Tarta z żurawiną i sokiem z buraka (wideo)
Kucharz Andrzej Polan zaprezentował w kuchni "Dzień Dobry TVN" swoje propozycje dań z dodatkiem żurawiny: tartę z fety, żurawiny i orzechów, karkówkę z dynią i...
Bary mleczne przetrwały. A w nich obiadek, jak u mamy
Kiedyś stołowali się tam studenci i biedota. Dziś klienci podjeżdżają superautami. Mają dość fast foodów, więc wpadają na tradycyjnego schabowego lub pierogi. W...
Miód akacjowy naszym tradycyjnym produktem
Na Listę Produktów Tradycyjnych został wpisany kolejny produkt z województwa lubuskiego. Tym razem miód akacjowy.
Lokalne specjały. Zdradzamy jak przygotować część z nich! (przepisy)
Dwa produkty z pow. gorzowskiego mogą pochwalić się Perłą. To nalewka Smorodina (staropolska nalewka na bazie czarnych porzeczek), którą robi Zofia Klekocka z...
Ależ Lubuskie jest smaczne
Ser kozi zamkowy, pierogi z kapustą i grzybami leśnymi, kiełbasa żarska, ogórki kwaszone nadnoteckie. To tylko, niektóre smaki naszego województwa, które...
Na wigilii zjedli 20 tys. pierogów i wypili 450 litrów barszczu (zdjęcia, wideo)
W niedzielę zielonogórzanie zjedli 20 tys. pierogów z kapustą i grzybami i wypili około 450 litrów barszczu. Do tego poszło kilkanaście tysięcy uszek. To...
Kilka pomysłów na wegetariańskie przekąski (wideo)
Wegetariańska wersja tatara, zielone kanapeczki z pastą z zielonego groszku oraz kuleczki z ryżu jaśminowego obtoczone w czarnym sezamie - to propozycje...
Poznaj przepis na klasyczne amerykańskie muffinki (wideo)
Autorka bloga kulinarnego "Pozytywna kuchnia" Dorota Kamińska przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" typowe amerykańskie przysmaki - muffiny w dwóch wersjach:...
Jak przygotować gołąbki zapiekane w sosie pomidorowym? (wideo)
Dziennikarka kulinarna Olga Głębicka zaprezentowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" przepis na gołąbki zapiekane w sosie pomidorowym. Głębicka zdradziła również,...
Poznaj przepis na pieczone pierożki z jabłkami (wideo)
Anna Starmach, jurorka programu "MasterChef", zdradza jak przygotować pieczone pierogi z jabłkami. Do farszu Starmach wykorzystała szare renety. - Może nie...
Jak smacznie połączyć jabłko z ziemniakiem? (wideo)
Zwyciężczyni pierwszej polskiej edycji programu "MasterChef" Barbara Ritz pokazała w kuchni "Dzień Dobry TVN", jak Niemcy łączą w kuchni smak jabłka ze smakiem...
Dania makaronowe w wersji wegetariańskiej (wideo)
Maciej Szaciłło przyrządził w kuchni "Dzień Dobry TVN" różne dania makaronowe w wersji wegetariańskiej. Szaciłło przygotował m.in. kokardki z sosem curry,...
Zdrowe dania dla najmłodszych od Moniki Mrozowskiej
Hinduska zupa, kasza jaglana i kanapki z pastą z bobu - tym częstowała Monika Mrozowska podczas warsztatów kulinarnych w Zielonej Górze. Czy było smacznie?
To warto wiedzieć o miodzie (wideo)
Dlaczego warto jeść miód? Jakie ma on wartości bakteriobójcze? Jak rozpoznawać dobry jakościowo miód? Zobaczcie, co odpowiedzieli specjaliści.
Krokiety na waflu (przepis)
- Są po prostu pyszne i szybkie w przygotowaniu. I nie potrzeba do nich naleśników - zapewniają gospodynie z Koła Gospodyń Wiejskich z Bronowic.
Gospodynie z Budachowa chcą ulepić prawie 30 tysięcy pierogów!
O gospodyniach z Budachowa całkiem serio można mówić - wiejskie bizneswoman. Bo lepią co rok tysiące pierogów, później sprzedają przysmaki, a pieniędzmi...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 dni temu w kategorii Fryzjer
Dodano tydzień temu w kategorii Rolnictwo
Dodano 4 tygodnie temu w kategorii Artykuły fryzjerskie i kosmetyczne
Dodano miesiąc temu w kategorii Ubezpieczenia