Curry z kurczaka i zupa soczewicowa, czyli pachnące kardamonem dania Jana Kuronia
Kardamon jest jedną z najstarszych przypraw na świecie. Pochodzi ze wschodu, gdzie rośnie dziko w południowych lasach Indii. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Jan...
Co zrobić z resztkami jedzenia? Przepisy na pyszne zupy
Resztki jedzenia z poprzedniego dnia można wykorzystać do przygotowania zup. Nie musimy ograniczać się do klasycznej pomidorowej czy rosołu. Świat zup jest...
Co jeść, żeby chudnąć?
Autorzy książki "Jem to co kocham i chudnę" Karolina i Maciej Szaciłło są ekspertami od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Czy psychologia jest...
Multiwitaminowa pizza owocowa. Jak zrobić?
Jak przygotować multiwitaminową pizzę? Przepis i wykonanie krok po kroku pokazano w "Dzień Dobry TVN". Jakie składniki zostały wykorzystane?
Rozmaryn w kuchni
Piotr Kucharski przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z dodatkiem rozmarynu. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: serowe ciasteczka, krem z marchwi,...
Przepisy na dania z owocami egzotycznymi Magdy Nowaczewskiej
Magda Nowaczewska, zwyciężczyni 5. edycji programu "MasterChef", przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" potrawy z owocami egzotycznymi. Do czego użyła liści...
Kuchnia z owocami egzotycznymi. Brzmi... pysznie
Magda Nowaczewska, zwyciężczyni 5. edycji programu "MasterChef", przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" potrawy z owocami egzotycznymi. Do czego użyła liści...
Sezam w kuchni. Jaki jest najlepszy?
- Sezam zawiera kilkakrotnie więcej wapnia niż mleko - powiedziała w "Dzień Dobry TVN" Maja Błaszczyszyn, biochemik. Czym jest ta roślina i jakie witaminy...
Chili w kuchni Jana Kuronia. Hummus, shakshuka i pasta jajeczna
- Jedna z najcudowniejszych przypraw na świecie - powiedział o chili Jan Kuroń. Kucharz w "Dzień Dobry TVN" przygotował: hummus, pastę jajeczną z szynką i...
Dżentelmeni w kuchni. Łosoś podwędzany, sernik na parze oraz fondant czekoladowy
Sebastian Krauzowicz, Jarek Uściński i Bartosz Peter z Polskiej Reprezentacji Kucharzy Juniorów przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania na kolację z...
Czego nie wiemy o liściu laurowym? Piotr Kucharski i jego przepisy [WIDEO]
Piotr Kucharski zdradził przepisy na potrawy z liściem laurowym w roli głównej. Kucharz przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN": polędwiczkę wieprzową na...
Przepis na tradycyjną węgierską zupę gulaszową
Dziś przepis na sprawdzone, smaczne i sycące danie - zupę gulaszową.
Zupa z soczewicy z kolendrą, krem fresh z nektarynkami
Grzegorz Bień przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" aromatyczne dania: zupę z soczewicy z kolendrą, krem fresh z nektarynkami oraz brzoskwinie w syropie...
8 przepisów na dobrego śledzia
Smakują wybitnie nie tylko w ostatni dzień karnawału. Są bardzo zdrowe i mają mało kalorii – to ich największa zaleta. Są bogatym źródłem białka, witamin oraz...
Jak pozbyć się toksyn z naszego organizmu? Sprawdźcie!
Co jeść, aby oczyścić organizm? W "Dzień Dobry TVN" poszukiwacz smaków Mikołaj Rey polecił natkę pietruszki i zieloną herbatę. Dlaczego? Czy jeden zielony...
Przepis na zupę cebulową [WIDEO]
Jak powstała zupa cebulowa? Wyjaśniła to w kuchni "Dzień Dobry TVN" szef kuchni Adrianna Marczewska. Na stole pojawiły się: zupa cebulowa na cydrze oraz zupa...
Francuskie tarty. Przepisy na spody
Włosi mają pizzę, Niemcy lubią strucle, a Anglicy wypiekają bakewell z malinami, a we Francji popularne są tarty słodkie i wytrawne ze specjalnego ciasta....
Propozycja na obiad: pulpety i klopsiki
Brak pomysłu na danie lub chęć stworzenia czegoś innego? Mamy dla was kilka pysznych propozycji na obiad: pulpety i klopsiki.
Boczniaki a'la flaczki i otwarte burgery z portobello, czyli grzyby w kuchni Piotra Kucharskiego
W kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski obalił mit o rzekomej bezwartościowości grzybów. Z polecanych cukrzykom pieczarek zrobił kotlety i burgery, natomiast...
Jak przygotować musakę, czyli grecką zapiekankę?
Jak przygotować musakę, czyli grecką zapiekankę? Pokazała to w kuchni "Dzień Dobry TVN" Anna Starmach, juror programu "MasteChef". Wyjaśniła, co zrobić z...
Smaczne i zdrowe kiszonki. Jak je przygotować?
Kiszonki są nie tylko smaczne, lecz także niezwykle zdrowe. Co możemy z nich przygotować? W kuchni "Dzień Dobry TVN" Aleksander Baron podzielił się swoją wiedzą...
Coś dla babci, coś dla wnuczka. Kuchnia uczestników "MasterChefa" i "MasterChefa Juniora"
W kuchni "Dzień Dobry TVN" gotowali Irena Skorek, uczestniczka programu "MasterChef" i babcia Jakuba Tomaszczyka, uczestnika programu "MasterChef Junior". Razem...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano tydzień temu w kategorii Rolnictwo
Dodano 3 tygodnie temu w kategorii Artykuły fryzjerskie i kosmetyczne
Dodano 4 tygodnie temu w kategorii Ubezpieczenia
Dodano miesiąc temu w kategorii Podłogi