Jak zrobić domowy jogurt? (wideo)
Piotr Kucharski podał w "Dzień Dobry TVN" prosty przepis na domowy jogurt. Wystarczy mleko, jogurt i... nieco cierpliwości. Proste?
Lubuska kuchnia wielkanocna (konkurs kulinarny)
Zapraszamy do udziału w konkursie kulinarnym na najlepsze wielkanocne smakołyki.
Mamy kolejny lubuski specjał - salceson wiejski
Lista produktów tradycyjnych województwa lubuskiego cały czas wzbogaca się o nowe specjały. Tym razem do listy dopisany został salceson wiejski autorstwa...
Dla smakoszy. Tarta z żurawiną i sokiem z buraka (wideo)
Kucharz Andrzej Polan zaprezentował w kuchni "Dzień Dobry TVN" swoje propozycje dań z dodatkiem żurawiny: tartę z fety, żurawiny i orzechów, karkówkę z dynią i...
Bary mleczne przetrwały. A w nich obiadek, jak u mamy
Kiedyś stołowali się tam studenci i biedota. Dziś klienci podjeżdżają superautami. Mają dość fast foodów, więc wpadają na tradycyjnego schabowego lub pierogi. W...
Miód akacjowy naszym tradycyjnym produktem
Na Listę Produktów Tradycyjnych został wpisany kolejny produkt z województwa lubuskiego. Tym razem miód akacjowy.
Lokalne specjały. Zdradzamy jak przygotować część z nich! (przepisy)
Dwa produkty z pow. gorzowskiego mogą pochwalić się Perłą. To nalewka Smorodina (staropolska nalewka na bazie czarnych porzeczek), którą robi Zofia Klekocka z...
Ależ Lubuskie jest smaczne
Ser kozi zamkowy, pierogi z kapustą i grzybami leśnymi, kiełbasa żarska, ogórki kwaszone nadnoteckie. To tylko, niektóre smaki naszego województwa, które...
Poznaj przepis na klasyczne amerykańskie muffinki (wideo)
Autorka bloga kulinarnego "Pozytywna kuchnia" Dorota Kamińska przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" typowe amerykańskie przysmaki - muffiny w dwóch wersjach:...
Jak przygotować gołąbki zapiekane w sosie pomidorowym? (wideo)
Dziennikarka kulinarna Olga Głębicka zaprezentowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" przepis na gołąbki zapiekane w sosie pomidorowym. Głębicka zdradziła również,...
Poznaj przepis na pieczone pierożki z jabłkami (wideo)
Anna Starmach, jurorka programu "MasterChef", zdradza jak przygotować pieczone pierogi z jabłkami. Do farszu Starmach wykorzystała szare renety. - Może nie...
Jak smacznie połączyć jabłko z ziemniakiem? (wideo)
Zwyciężczyni pierwszej polskiej edycji programu "MasterChef" Barbara Ritz pokazała w kuchni "Dzień Dobry TVN", jak Niemcy łączą w kuchni smak jabłka ze smakiem...
To warto wiedzieć o miodzie (wideo)
Dlaczego warto jeść miód? Jakie ma on wartości bakteriobójcze? Jak rozpoznawać dobry jakościowo miód? Zobaczcie, co odpowiedzieli specjaliści.
Tak tworzy się lubuską tradycję kulinarną. Przepisy na pyszne dania
Czuć zapach lasu i ziół z własnego ogrodu. Leżą winogrona z pałacowej winnicy. Dodaje się je nie tylko do deserów, ale i dań obiadowych. Tak tworzy się lubuską...
Kulinarna podróż po Ziemi Lubuskiej
Radzimy nie czytać przed obiadem lub zakupami, bo soki żołądkowe zmuszą Was natychmiast do konsumpcji. Zobaczcie, jakie smakowitości można: posmakować, kupić,...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano tydzień temu w kategorii Rolnictwo
Dodano 3 tygodnie temu w kategorii Artykuły fryzjerskie i kosmetyczne
Dodano 4 tygodnie temu w kategorii Ubezpieczenia
Dodano miesiąc temu w kategorii Podłogi