Składniki:
- 2 plastry polędwiczki wieprzowej,
- mąka,
- jajko
- bułka tarta,
- fasolka szparagowa
Dresing:
- 20 g zmiażdżonego sezamu,
- 1 łyżka cukru,
- 1 łyżka pasty miso,
- 1 łyżka mirinu,
- około 30 ml wody
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na dresing mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Plastry polędwiczki wieprzowej panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy około 2-3 minuty na patelni w temp. 140 stopni. Fasolkę szparagową blanszujemy na patelni i dodajemy dresing sezamowy.
Co trzeba wiedzieć o tradycyjnym schabowym? Zobacz wideo:
źródło: TVN Style/x-news.pl.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?