5/5
Składniki:...
fot. Czytelniczka Magdalena Konsewicz

Przekąska dyniowa

Składniki:
1 dynia
sól morska
pieprz
oliwa
Przygotowanie:
Nagrzać piekarnik do 190 stopni. Wyłożyć blachę do pieczenia papierem.
Dynię obrać, wyjąć nasiona, pokroić na kawałki. Używając bardzo ostrego noża lub tarki do warzyw pokroić dynię na bardzo cienkie plasterki. Smarujemy je dokładnie oliwą i solimy i pieprzymy. Pieczemy przez około 20 minut (warto sprawdzić po około 10 minutach, czy chipsy się nie przypalają. Wyjmujemy z piekarnika jak tylko zaczną brązowieć. Możemy znowu posypać solą lub ulubionymi przyprawami i podajemy natychmiast.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Falubaz i Stal podały składy na derby lubuskie. Ależ to będzie ściganie!

Falubaz i Stal podały składy na derby lubuskie. Ależ to będzie ściganie!

Szukasz pomysłu na wycieczkę pełną legend i widoków? Wybierz się na Zamek Chojnik

Szukasz pomysłu na wycieczkę pełną legend i widoków? Wybierz się na Zamek Chojnik

Polecamy

Święto Flagi 2024 w Żaganiu! Z żołnierzami i harcerzami

Święto Flagi 2024 w Żaganiu! Z żołnierzami i harcerzami

Rozpoczynamy Grand Tour, czas na Włochy. Etapy, faworyci, Polacy i historia!

Rozpoczynamy Grand Tour, czas na Włochy. Etapy, faworyci, Polacy i historia!

Szukasz pomysłu na wycieczkę pełną legend i widoków? Wybierz się na Zamek Chojnik

Szukasz pomysłu na wycieczkę pełną legend i widoków? Wybierz się na Zamek Chojnik