MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Zobacz jak powstają smakowite szynki w cieście (zdjęcia)

Dariusz Brożek
W ostatniej fazie szynki są owijane ciastem chlebowym
W ostatniej fazie szynki są owijane ciastem chlebowym Dariusz Brożek
Specjalnością firmy Madaks z Przytocznej są szynki w cieście chlebowym. Jej właściciel Stanisław Mikanowicz wypieka je od 16 lat według receptury swojego dziadka Bolesława Mikanowicza. Szynki przez tydzień są peklowane w specjalnej zalewie. Potem S. Mikanowicz przyprawia je i piecze w piecu chlebowym. W ostatniej fazie owija specjały ciastem chlebowym i ponownie wkłada do pieca. Jego szynki ubiegają się o nominację do ogólnopolskiego finału konkursu "Nasze kulinarne dziedzictwo - smaki regionów".

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska