MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Zawiozą prezydentowi schab, szynki i dzika w cieście

Dariusz Brożek
Stanisław Mikanowicz oprócz dzika w cieście zawiezie do Pałacu Prezydenckiego także 50 kg faszerowanej szynki.
Stanisław Mikanowicz oprócz dzika w cieście zawiezie do Pałacu Prezydenckiego także 50 kg faszerowanej szynki. Dariusz Brożek
Faszerowana szynka i dzik w cieście chlebowym Stanisława Mikanowicza z Przytocznej będą kulinarnymi atrakcjami obchodów Dnia Wolności, które odbędą się we wtorek, 4 czerwca, w ogrodach Pałacu Prezydenckiego w Warszawie.

Schab słubicki Grażyny Dereń i faszerowana szynka zapiekana w cieście chlebowym Stanisława Mikanowicza z Przytocznej będą promować nasz region podczas Dnia Wolności, który odbędzie się 4 czerwca w ogrodach pałacu prezydenckiego w Warszawie z okazji 24 rocznicy pierwszych, częściowo wolnych wyborów parlamentarnych w powojennej historii Polski.

Prezydent Bronisław Komorowski zaprosił na obchody 900 gości, których przywita Lubuski Zespół Pieśni i Tańca, kolejnym regionalnym akcentem mają być muzyczne popisy grup dudziarskich i koźlarskich z Regionu Kozła oraz występ zespołu jazzowego Adama Bałdycha.

- Do Warszawy zawiozę pięćdziesiąt kilogramów szynki. Oraz faszerowanego dzika w cieście, który jest moją kolejną specjalnością. Mam nadzieję, że przypadną do gustu prezydentowi i jego gościom - mówi S. Mikanowicz, który jest laureatem wielu prestiżowych konkurów kulinarnych.

Oferty pracy z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska