Prezydent bez garnituru, w koszuli w kolorowe pasy i jeansy dobrze prezentował się przy ruszcie w centrum miasta podczas imprez Lata Muz Wszelakich. - W domu nieczęsto gotuję, z tej prostej przyczyny, że nie mam czasu - tłumaczy wiceprezydent Zielonej Góry Mariusz Woźniak. - Czasami zdarza się, że coś przyrządzę. Zwłaszcza, jak mają przyjść goście.
Wtedy prezydent eksperymentuje. Próbuje wszystkiego. Najbardziej lubi łączyć produkty, które pozornie w ogóle do siebie nie pasują.
- Czasami mam zwariowane pomysły - przyznaje. - Robię np. szynkę zapiekaną z twarogiem i bananem. Czasami zrobię jakąś rybkę. Tylko nie próbuję gotować zup. Jakoś nie mam do nich przekonania.
Z dziwnych potraw Woźniak zaserwował nam szaszłyki z banana i kurczaka, bo jak twierdzi, świetnie razem smakują. Jego autorskim pomysłem na potrawę z grilla jest też karkówka w sosie miodowo-czosnkowym z przyprawami.
Karkówka w sosie miodowo-czosnkowym
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?