Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przysmak na świąteczny stół. Możesz sam go przyrządzić

(dab)
Masarz z Przytocznej Stanisław Mikanowicz zdradził nam, jak przyrządzić białą kiełbasę.
Masarz z Przytocznej Stanisław Mikanowicz zdradził nam, jak przyrządzić białą kiełbasę. Dariusz Brożek
Masarz z Przytocznej Stanisław Mikanowicz zdradził nam, jak przyrządzić białą kiełbasę.

Jednym z tradycyjnych specjałów kulinarnych, które znajdą się na naszych wielkanocnych stołach, jest biała kiełbasa. - Nie musimy jej kupować w sklepach. Bardzo łatwo ją zrobić w domowych warunków - zapewnia masarz z Przytocznej Stanisław Mikanowicz, którego wędliny wiele razy wygrywały regionalne i ogólnopolskie konkursy tradycyjnej żywności.

Jak robimy białą kiełbasę? To bardzo proste. Przepis S. Mikanowiocza w aktualnym wydaniu tygodnika "Głos Międzyrzecza i Skwierzyny", który od środy dostępny jest w 200 punktach sprzedaży w powiecie międzyrzeckim.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska