Akcja polegała na przygotowaniu przeogromnej ilości pysznej, pełnej niezwykłego aromatu sycącej, pełnej witamin i soli mineralnych rozgrzewającej zupy jarzynowej. Nad przygotowaniem tego cudu kulinarnego pracowała, przez trzy godziny, grupa składająca się ze szkolnych pracowników kuchni i wybranych nauczycieli, pod kierunkiem koordynatora projektu i pani dyrektor.
Degustacja przez uczniów poszczególnych klas odbywała się sukcesywnie w czasie kilku lekcji. Według zebranych opinii większości dzieci, zupa była smaczna, pikantna i rozgrzewająca.
Wydarzeniu towarzyszyła radosna atmosfera i zainteresowanie realizowanym projektem. Wspólne gotowanie i smakowanie, jest świetną sposobnością, aby przekonać dzieci do dobrego i zdrowego jedzenia.
Akcję przeprowadzono w ramach rządowego programu Bezpieczna i przyjazna szkoła.
Przeczytaj też:Poznajcie 108 najzdolniejszych uczniów. Nawet premier ich docenia! [ZDJĘCIA]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?