Gotujmy razem! Zapraszamy do kuchni "Gazety Lubuskiej". Podzielcie się swoimi kulinarnymi doświadczeniami. Na Państwa przepisy i porady kulinarne czekamy pod adresem: [email protected]. Opublikowane nagradzamy książką kulinarną. Jest też nagroda niewyceniona - poczytność wśród tysięcy Czytelników i internautów.
Wątróbki w czerwonym winie aromatyzowane wiśnią
\Składniki: 300 g wątróbek drobiowych, 150 ml czerwonego wina, 50 ml soku z wiśni
20 mrożonych wiśni, 2 łyżki oleju, przyprawy: 1 łyżeczka cynamonu, 3-5 goździków, pieprz czarny młotkowany, sól morska w młynku.
Przygotowanie: wątróbki obsmażyć na brązowy kolor, zdjąć z patelni. Na patelnie wlać czerwone wino, sok wiśniowy, dodać goździki gotować do uzyskania konsystencji sosu. Na koniec dodać wiśnie, podsmażone wątróbki, całość doprawić cynamonem, pieprzem i solą. Podawać z grzankami.
Porcja dla dwóch osób
Czas przygotowania: 15 min.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?