- Wiele kobiet potrafi wyczarować takie ciasta, jakich nie kupi się w żadnej cukierni, dlaczego te pyszności nie miałyby promować Ziemi Lubuskiej - mówi A. Kowalska-Korban. Opowiada, że pomysł na Lubuskie Ciacho urodził się w naszej redakcji podczas spotkania z redaktor naczelną Iwoną Zielińską.
- Przewodnicząca rady kobiet kół gospodyń wiejskich z południa regionu Krystyna Stachów i ja rozmawiałyśmy z panią redaktor o potrawach, które by były utożsamiane z naszym województwem - opowiada A. Kowalska-Korban. - Kiedy padło hasło, że to mogłoby być ciastko, zrozumiałyśmy, że to jest "to" - dodaje.
Więcej przeczytasz na http://www.strefabiznesu.gazetalubuska.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?