Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szarlotka japońska - przepis

wiolunia79
sxc.hu
Zapraszamy do przetestowania przepisu nadesłanego na świąteczny na konkurs "Gazety Lubuskiej" oraz sieci sklepów Lidl. Przedstawiamy przepis na Szarlotkę japońską.

Ciasto:
8 jaj
25 dkg margaryny
40 dkg cukru pudru
30 dkg maku
60 dkg jabłek
10 łyżek kaszy manny
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
bakalie

Polewa:
1/2 kostki margaryny
1/2 szklanki cukru
2 łyżki kakao
2 łyżki zimnej wody

Sposób wykonania:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać do jednym żółtku, łyżce sparzonego i
zmielonego maku. Dalej ucierać. Włożyć starte na grubej tarce jabłka.
Wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę, kaszę, bakalie i lekko wymieszać.
Piec w nagrzanym piekarniku około 50 minut. Wszystkie składniki polewy włożyć
do naczynia i gotować około 4 min. Wystudzony placek polać ciepłą polewą.

Zostań fanem pysznych smaków >> ** Lubuskie smaki - kulinarna strona rozkoszy **

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska