Pieczarki w cieście naleśnikowym

    Pieczarki w cieście naleśnikowym

    (staw)

    Gazeta Lubuska

    Aktualizacja:

    Gazeta Lubuska

    Pieczarki w cieście naleśnikowym to pomysł Teodora Maciejewskiego z Gorzowa Wielkopolskiego. Podajemy przepis na prostą przystawkę.
    Pieczarki w cieście naleśnikowym

    ©Fot. DiGiTouch

    Dziękujemy panu Teodorowi za przepis. Zapraszamy do kuchnia "Gazety Lubuskiej", która powstaje dzięki Czytelnikom. Prosimy o Wasze przepisy i porady kulinarne. Nadsyłajcie je na kuchnia@gazetalubuska.pl
    Zamieścimy je na naszej stronie internetowej.

    PIECZARKI W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

    Składniki: 80 dag dużych pieczarek, 40 dag mąki, 2 szklanki mleka, 2 jajka, pół szklanki wody, sok z cytryny, olej do smażenia, majeranek, sól, pieprz.

    Przygotowanie: pieczarki umyć, osączyć i odciąć ogonki przy kapeluszu. Oprószyć solą, pieprzem, majerankiem, skropić sokiem z cytryny. Z mąki, mleka, jajek i wody przygotować ciasto nieco gęściejsze od naleśnikowego. Posolić i pieczarki maczać w cieście i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.




    Kup prenumeratę cyfrową Gazety Lubuskiej i otrzymaj:

    • dostęp do wszystkich treści Gazety Lubuskiej
    • codzienne e-wydanie Gazety Lubuskiej
    • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia
    • co tydzień nowy numer ekstramagazyn.pl

    Komentarze (1)

    Wszystkie komentarze (1) forum.gazetalubuska.pl

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Nasze akcje

    Wideo