"Weź niewielką porcję ziela rozchodnika, trochę rozetrzyj je lub utłucz. Następnie zalej winem. Takie wino powinno stać przez noc. Nad ranem dodać ponownie trochę wina i pić je na czczo przez trzy, cztery dni."
To tylko jedna z receptur św. Hildegardy z Bingen, którą znajdziesz w sobotniej "Gazecie Lubuskiej". Odkryj właściwości kopru o jakich nawet nie pomyślałeś. Poznaj prosty przepis na piołunówkę. Sprawdź, jakimi metodami można przyspieszyć gojenie się ran. Dowiedz się, jak pozbyć się uciążliwego bólu gardła.
Więcej o 23. finale WOŚP: **23. finał WOŚP - termin, temat, informacje, zdjęcia, artykuły**
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?