Pierś z kurczaka w zalotnym towarzystwie zielonego awokado
Składniki: 2 szt. piersi z kurczaka, dwa pomidory, awokado, sok z cytryny, 2 łyżki, oliwa z oliwek, 50 ml, 100 ml śmietany kwaśnej, przyprawy - sól morska w młynku, pieprz czarny mielony, kolendra ( 8 ziarenek ), imbir, 1 łyżeczka
Przygotowanie: pierś z kurczaka natrzeć solą, pieprzem, kolendrą, imbirem, skropić cytryną, następnie piec w piekarniku ok. 15 min. w temp. 150 st. Sos: kwaśną śmietanę zmiksować z awokado, doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Podawać na grillowanych plastrach pomidorów
Porcja dla dwóch osób
Czas przygotowania: 30 min.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?