MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy walentynkowe. Pierś kurczaka z awokado

(staw), Źródło: materiały Kamis
Fot. sxc.hu
Popularne piersi z kurczaka mogą nabrać zupełnie innego wymiaru dzięki nowym przyprawom.

Pierś z kurczaka w zalotnym towarzystwie zielonego awokado

Składniki: 2 szt. piersi z kurczaka, dwa pomidory, awokado, sok z cytryny, 2 łyżki, oliwa z oliwek, 50 ml, 100 ml śmietany kwaśnej, przyprawy - sól morska w młynku, pieprz czarny mielony, kolendra ( 8 ziarenek ), imbir, 1 łyżeczka

Przygotowanie: pierś z kurczaka natrzeć solą, pieprzem, kolendrą, imbirem, skropić cytryną, następnie piec w piekarniku ok. 15 min. w temp. 150 st. Sos: kwaśną śmietanę zmiksować z awokado, doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Podawać na grillowanych plastrach pomidorów

Porcja dla dwóch osób
Czas przygotowania: 30 min.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska