30 dkg suszonych grzybów
pół szkl śmietany 30 %
4 jajka
2 szkl bułki tartej
ząbek czosnku
1 cebula
masło do wysmarowania formy
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
olej do smażenia
Przygotowanie:
Dzień wcześniej namaczamy grzyby, następnie gotujemy je do miękkości.
Bułkę tartą zalewamy śmietaną i odstawiamy na ok. 50 min. grzyby mielimy dodajemy do nich namoczoną bułkę tartą, jajka i wyciśnięty czosnek oraz cebulę drobno posiekaną i zeszkloną na oleju. Całość doprawiamy.
Formę smarujemy i wkładamy pasztet.
Pieczemy 50 minut w 180 stopniach C.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?