Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pasztet z grzybów - przepis

Marta Och
sxc.hu
Kolejny przepis nadesłany świąteczny na konkurs "Gazety Lubuskiej" oraz sieci sklepów Lidl. Tym razem zapraszamy do zapoznania się z przepisem na pasztet z grzybów nadesłanym przez panią Martę Och

30 dkg suszonych grzybów
pół szkl śmietany 30 %
4 jajka
2 szkl bułki tartej
ząbek czosnku
1 cebula
masło do wysmarowania formy
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
olej do smażenia

Przygotowanie:
Dzień wcześniej namaczamy grzyby, następnie gotujemy je do miękkości.
Bułkę tartą zalewamy śmietaną i odstawiamy na ok. 50 min. grzyby mielimy dodajemy do nich namoczoną bułkę tartą, jajka i wyciśnięty czosnek oraz cebulę drobno posiekaną i zeszkloną na oleju. Całość doprawiamy.
Formę smarujemy i wkładamy pasztet.
Pieczemy 50 minut w 180 stopniach C.

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska