UDKA W GALARECIE
Składniki: 4 udka, sól, pieprz, 2 łyżki żelatyny, 1 łyżka oleju, 1 jajko, 1 pomarańcza, kawałek papryki, (świeża lub marynowana), zielenina.
Przygotowanie:
umyte udka ugotować w osolonym wrzątku. Po 15 minutach wyjąć je, skropić olejem, wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec. Z żelatyny i wywaru przygotować galaretkę.
Upieczone i ostudzone udka ułożyć na półmisku, ozdobić ugotowanym, pokrojonym w ćwiartki jajkiem, kawałkami papryki i plastrami pomarańczy. Zalać tężejącą galaretką i udekorować zieleninę.
Jeśli chcesz się podzielić swoimi pomysłami na gotowanie, przyślij nam swoje porady lub przepisy, znajdą swoje miejsce na www.gazetalubuska.pl/kuchnia
Informacje przyślij na [email protected]
Więcej przepisów znajdziesz w naszej drugiej już książce kulinarnej "Przepisy naszych Czytelników". Do kupienia jest jeszcze w biurach ogłoszeń "Gazety Lubuskiej", dobrych punktach sprzedaży prasy, a w dni targowe na rynku przy ul. Owocowej w Zielonej Górze.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?