Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Najprostszy deser świata - przepis (wideo)

(pij)
Tak wyglądają dobrze upieczone jabłka.
Tak wyglądają dobrze upieczone jabłka. fot. Piotr Jędzura
Czasami nie wiemy, co można przygotować na prosty i bardzo pożywny deser. Przeczytaj, jak zrobić prościutkie, słodkie danie.

Pieczone jabłka nie wymagają żadnych kucharskich umiejętności. Wystarczy kupić owoce, jakąś twardą odmianę. Umyć je i włożyć w przygotowane wcześniej korytka z foli aluminiowej. Dzięki temu sok nie będzie przyklejał się do tacki.

Zobacz też: Ciasto bez pieczenia - przepis

Jabłka pieczemy w 160 stopniach C. Będą gotowe, kiedy skorka mocno się zmarszczy. Podane na ciepło są pyszne.

Trochę bardziej pracochłonna wersja polega na wydrążeniu środka jabłka. Wlewamy tam miód i posiekane orzechy. Zapiekamy w 100 stopniach.

Smacznego.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska