Pieczone jabłka nie wymagają żadnych kucharskich umiejętności. Wystarczy kupić owoce, jakąś twardą odmianę. Umyć je i włożyć w przygotowane wcześniej korytka z foli aluminiowej. Dzięki temu sok nie będzie przyklejał się do tacki.
Zobacz też: Ciasto bez pieczenia - przepis
Jabłka pieczemy w 160 stopniach C. Będą gotowe, kiedy skorka mocno się zmarszczy. Podane na ciepło są pyszne.
Trochę bardziej pracochłonna wersja polega na wydrążeniu środka jabłka. Wlewamy tam miód i posiekane orzechy. Zapiekamy w 100 stopniach.
Smacznego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?