MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Miły SMS z Warszawy: gorzowianie na podium!

(olis)
Drugie miejsce gorzowainie wywalczyli m.in. potrawą z sandacza
Drugie miejsce gorzowainie wywalczyli m.in. potrawą z sandacza sxc.hu
Chodzi o Marka Ciureję i Bartosza Lenkiewicza, którzy wzięli udział w prestiżowym konkursie kulinarnym. Dostaliśmy wiadomość, że gorzowianie zajęli w nim drugie miejsce!

Uczniowie gorzowskiego Zespołu Szkół Gastronomicznych w stolicy byli jedynymi reprezentantami naszego województwa. Wzięli udział w finale drugiej edycji konkursu "Tradycyjne Produkty Nowoczesna Kuchnia Polska". Impreza odbywa się w ramach sobotnio - niedzielnego Świątecznego Kiermaszu Produktów Regionalnych w Warszawie.

Dziesięć drużyn, które najpierw wywalczyły miejsca w finale, miało za zadanie przygotować wymyślone przez siebie potrawy z regionalnych, tradycyjnych produktów. O tym, co zaproponowali gorzowianie, pisaliśmy w sobotę. Teraz już wiemy, że potrawy przypadły do gustu jurorom.

Marek Ciureja i Bartosz Lenkiewicz to podopieczni Pawła Salamona. Teraz czekamy, aż wrócą z Warszawy i opowiedzą, jak było...

Oferty pracy z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska