Uczniowie gorzowskiego Zespołu Szkół Gastronomicznych w stolicy byli jedynymi reprezentantami naszego województwa. Wzięli udział w finale drugiej edycji konkursu "Tradycyjne Produkty Nowoczesna Kuchnia Polska". Impreza odbywa się w ramach sobotnio - niedzielnego Świątecznego Kiermaszu Produktów Regionalnych w Warszawie.
Dziesięć drużyn, które najpierw wywalczyły miejsca w finale, miało za zadanie przygotować wymyślone przez siebie potrawy z regionalnych, tradycyjnych produktów. O tym, co zaproponowali gorzowianie, pisaliśmy w sobotę. Teraz już wiemy, że potrawy przypadły do gustu jurorom.
Marek Ciureja i Bartosz Lenkiewicz to podopieczni Pawła Salamona. Teraz czekamy, aż wrócą z Warszawy i opowiedzą, jak było...
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?