Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na tort z migdałami, owocami i kremem mascarpone

oprac.red/ mat.prasowe
To prosty i szybki przepis, którego efektem będzie smaczne i pięknie wyglądające ciasto! Tak naprawdę wystarczy dosłownie chwila, aby wyczarować ten pyszny tort.

Składniki:

  • 4 opakowania serka mascarpone
  • duże opakowanie zimnej śmietany 36 proc.
  • 4 łyżki cukru pudru
  • jasne spody tortowe
  • 50g płatków migdałowych
  • ulubione owoce

Sposób przygotowania:

Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder. Przygotowaną śmietanę łączymy z serkiem mascarpone i krótko ubijamy. Spody tortowe przekładamy gotową masą oraz sezonowymi owocami. Wierzchnią warstwę tortu dekorujemy kremem i posypujemy podprażonymi płatkami migdałów. Smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska