Składniki:
4 kanapki chleba tostowego pełnoziarnistego
4 plastry żółtego sera
8 grzybów (najlepiej sezonowych, można użyć też pieczarek)
6 różyczek brokuła
sól, pieprz
Składniki na dip:
4 jajka
4 duże pieczarki (lub sezonowe grzyby)
łyżka oliwy
łyżka majonezu
natka pietruszki
słodka papryka
sól, pieprz
Przygotowanie:
Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie, gdy będzie gotowy kroimy go w plasterki. Grzyby oczyszczamy i kroimy na plasterki. Na kromkach chleba tostowego układamy żółty ser, plastry brokuła oraz grzyby. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zapiekamy ok. 10 minut w temperaturze 180 stop. C. W tym czasie przygotowujemy dip. Z ugotowanych wcześniej jajek wyjmujemy żółtka. Pieczarki należy zetrzeć na tarce i podsmażyć na oliwie. Żółtka mieszamy z majonezem i pieczarkami. Na koniec dodajemy posiekane białka natkę pietruszki oraz pieprz. Miksujemy wszystko na gładki dip i posypujemy słodką papryką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?