Najlepszy sos do naleśników i szarlotki. Będziesz wyjadać go prosto z miseczki Gęsty, aksamitny i niesamowicie delikatny sos waniliowy to idealny dodatek do szarlotki, naleśników, a także innych ciast i deserów. Świetnie smakuje z lodami,...
25 kwietnia 2024, 12:00
Placek z rabarbarem jak z PRL-u. Ten wypiek znika do ostatniego okruszka Szybki placek z rabarbarem przygotowuję na bazie ciasta biszkoptowego. Zrobisz je w godzinę na podwieczorek. Polecam w sezonie wymieszać go z truskawkami, które...
25 kwietnia 2024, 11:00
Lody kawowe tylko z 4 składników! Smakują jak z najlepszej lodziarni Ten banalny przepis na lody kawowe potrzebuje tylko czterech składników. Przez lata znacznie go przerabiałam. Dodawałam różnego rodzaju likiery lub dodatki,...
23 kwietnia 2024, 14:20
Te lody mogą ci zaszkodzić! Zawierają odłamki metalu. Znikają z zamrażarek w sklepach Znane i lubiane lody są niebezpieczne do spożycia – ostrzega Agencja Standardów Żywności (Foods Standard Agency). Producent wycofuje produkty ze sklepów ze...
19 kwietnia 2024, 11:07
Gastronomiczna podróż przez Sopot. To najciekawsze restauracje nadmorskiego miasta Poszukując miejsc, gdzie można delektować się smacznym jedzeniem w Sopocie, warto wziąć pod uwagę różnorodne opcje, jakie oferuje to urokliwe miasto nad...
12 kwietnia 2024, 12:30
Koper a koperek. Czy to ta sama roślina? Zobacz, kiedy najlepiej siać popularne zioło Sięgamy do zamrażarki po lody, a tam… koperek. Choć mrożony warto mieć pod ręką, lepiej wyhodować świeży, zwłaszcza że druga połowa kwietnia to idealny czas na...
3 kwietnia 2024, 13:20