lubuskie smaki
    Szparagi z kurczakiem i makaronem (przepis)

    Szparagi z kurczakiem i makaronem (przepis)

    Zdjęcie autora materiału

    Aktualizacja:

    Gazeta Lubuska

    Szparagi z kurczakiem i makaronem (przepis)

    ©mat.prasowe

    Idealne na obiad i kolację. Szparagi z makaronem i kurczakiem. Sprawdź, jak przygotować to danie.
    Szparagi z kurczakiem i makaronem (przepis)

    ©mat.prasowe

    Składniki:
     makaron gniazda wstążki - 250 g
     pierś kurczaka - 500 g
     zielone szparagi - 1 pęczek
     pomidorki koktajlowe - 10 szt.
     świeży tymianek
     papryka słodka - 1 łyżeczka
     oliwa - 2 łyżki
     sól, pieprz

    Przygotowanie:

    Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy do smaku i podsmażamy na patelni na złoty kolor.
    Po umyciu szparagów pozbywamy się końcówek poprzez odłamanie. Podczas gotowania szparagów pamiętajmy, że miękną od głowy, dlatego ustawiamy je w wysokim garnku, luźno związane, tak aby główki wystawały ponad poziom wody i gotujemy 2-3 minuty. Umyte pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Na koniec wykładamy na talerz makaron, podsmażonego kurczaka oraz ugotowane szparagi. Całość dekorujemy pomidorkami, świeżym tymiankiem i doprawiamy.


    Nieruchomości z Twojego regionu

    Czytaj także

      Komentarze

      Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

      lubuskie smaki
      lubuskie smaki
      lubuskie smaki

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Gry On Line - Zagraj Reklama