Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Krokiety z kapustą - przepis

Iza Brzezińska
sxc.hu
Nasza czytelniczka nadesłała kolejny przepis na świąteczny konkurs "Gazety Lubuskiej" i sieci sklepów Lidl.

Składniki:
Farsz:
- 500 g pieczarek
- 500 g kapusty kiszonej
- sól, pieprz

CIASTO:
- 3 szklanki mleka
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki

Dodatkowo:
- bułka tarta
- 3 jajka
- olej

Przygotowanie:

1. Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na oleju. Kapustę pokroić i ugotować. Następnie osączyć i połączyć z pieczarkami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
2. Składniki na ciasto połączyć i usmażyć cienkie naleśniki. Ostudzić i odstawić na bok.
3. Na usmażone naleśniki wykładać porcje farszu i zawijać je w krokiety. Panierować w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Podawać na ciepło.

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska