Kulinarne szlaki. W Droszkowie prosiak wystąpił w głównej roli

Czytaj dalej
Fot. Czesław Wachnik
Czesław Wachnik

Kulinarne szlaki. W Droszkowie prosiak wystąpił w głównej roli

Czesław Wachnik

Na Święcie Wieprzowiny goście zajadali się pieczystym, ale gospodynie udowadniały, że mięso nie jest najważniejsze

Elżbietę Cholewińską z Tarnawy spotkaliśmy na stoisku jej sołectwa, na ostatnich Dożynkach Gminnych połączonych z Piknikiem Wieprzowiny w Droszkowie. Pani Elżbieta właśnie na dożynkach zachęcała do spróbowania kilku przygotowanych przez nią i inne panie z sołectwa m.in. naleśników po chłopsku, ciasta szpinakowego oraz ciasta drożdżowego. Wszystkie one a szczególnie naleśniki po chłopsku cieszyły się ogromnym powodzeniem i panie nie nadążały z ich smażeniem.

Pani Elżbieta częstując naleśnikami podkreślała, że przepis na ich powstanie wymyśliła sama. A jak on wygląda?
Czytaj we wtorek, 29 sierpnia, w „Gazecie Lubuskiej” i w serwisie plus.gazetalubuska.pl

Ernest Hejzner

Zobacz też: Winobranie 2017. Znamy program Winobrania! Kto wystąpi w Zielonej Górze?

Czesław Wachnik

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.