5/59
W niedzielę, 15 lipca, w zielonogórskim skansenie miała...
fot. Kacper Kubiak

W niedzielę, 15 lipca, w zielonogórskim skansenie miała miejsce prawdziwa kulinarna uczta. Można było spróbować lubuskich przysmaków, a także potraw z Indonezji, Macedonii, Serbii i Bułgarii. Wydarzenie połączone było z uroczystym otwarciem festiwalu „Oblicza tradycji”. Wystąpiły zespoły z Indonezji, Macedonii, Serbii, Bułgarii oraz gospodarz festiwalu: Lubuski Zespół Pieśni i Tańca oraz zespół Hulajniki z Beskidu Żywieckiego. Tradycyjnie już nie zabrakło konkursu solistów “Śpiewacy w Ochli.” W tym roku tematem przewodnim lubuskich smaków była kultura Polesia (na dzisiejszej Białorusi), skąd po wojnie przybyło w do naszego regionu wiele rodzin.

6/59
W niedzielę, 15 lipca, w zielonogórskim skansenie miała...
fot. Kacper Kubiak

W niedzielę, 15 lipca, w zielonogórskim skansenie miała miejsce prawdziwa kulinarna uczta. Można było spróbować lubuskich przysmaków, a także potraw z Indonezji, Macedonii, Serbii i Bułgarii. Wydarzenie połączone było z uroczystym otwarciem festiwalu „Oblicza tradycji”. Wystąpiły zespoły z Indonezji, Macedonii, Serbii, Bułgarii oraz gospodarz festiwalu: Lubuski Zespół Pieśni i Tańca oraz zespół Hulajniki z Beskidu Żywieckiego. Tradycyjnie już nie zabrakło konkursu solistów “Śpiewacy w Ochli.” W tym roku tematem przewodnim lubuskich smaków była kultura Polesia (na dzisiejszej Białorusi), skąd po wojnie przybyło w do naszego regionu wiele rodzin.

7/59
W niedzielę, 15 lipca, w zielonogórskim skansenie miała...
fot. Kacper Kubiak

W niedzielę, 15 lipca, w zielonogórskim skansenie miała miejsce prawdziwa kulinarna uczta. Można było spróbować lubuskich przysmaków, a także potraw z Indonezji, Macedonii, Serbii i Bułgarii. Wydarzenie połączone było z uroczystym otwarciem festiwalu „Oblicza tradycji”. Wystąpiły zespoły z Indonezji, Macedonii, Serbii, Bułgarii oraz gospodarz festiwalu: Lubuski Zespół Pieśni i Tańca oraz zespół Hulajniki z Beskidu Żywieckiego. Tradycyjnie już nie zabrakło konkursu solistów “Śpiewacy w Ochli.” W tym roku tematem przewodnim lubuskich smaków była kultura Polesia (na dzisiejszej Białorusi), skąd po wojnie przybyło w do naszego regionu wiele rodzin.

8/59
W niedzielę, 15 lipca, w zielonogórskim skansenie miała...
fot. Kacper Kubiak

W niedzielę, 15 lipca, w zielonogórskim skansenie miała miejsce prawdziwa kulinarna uczta. Można było spróbować lubuskich przysmaków, a także potraw z Indonezji, Macedonii, Serbii i Bułgarii. Wydarzenie połączone było z uroczystym otwarciem festiwalu „Oblicza tradycji”. Wystąpiły zespoły z Indonezji, Macedonii, Serbii, Bułgarii oraz gospodarz festiwalu: Lubuski Zespół Pieśni i Tańca oraz zespół Hulajniki z Beskidu Żywieckiego. Tradycyjnie już nie zabrakło konkursu solistów “Śpiewacy w Ochli.” W tym roku tematem przewodnim lubuskich smaków była kultura Polesia (na dzisiejszej Białorusi), skąd po wojnie przybyło w do naszego regionu wiele rodzin.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

W majówkę jest rzadka okazja, aby wejść do tych podziemi w Zielonej Górze

W majówkę jest rzadka okazja, aby wejść do tych podziemi w Zielonej Górze

Wybrali się rowerami z Berlina do Warszawy. W Dzień Flagi byli w Gorzowie

Wybrali się rowerami z Berlina do Warszawy. W Dzień Flagi byli w Gorzowie

Zobacz również

Dwie oprawy kibiców Pogoni Szczecin na finale Pucharu Polski

Dwie oprawy kibiców Pogoni Szczecin na finale Pucharu Polski

Wybrali się rowerami z Berlina do Warszawy. W Dzień Flagi byli w Gorzowie

Wybrali się rowerami z Berlina do Warszawy. W Dzień Flagi byli w Gorzowie