Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Diabelskie danie z grzybami - przepis

Katarzyna Ługowska-Filipiak
sxc.hu
Zapraszamy do przetestowania przepisu nadesłanego na świąteczny na konkurs "Gazety Lubuskiej" oraz sieci sklepów Lidl. Tym razem zapraszamy do spróbowania diabelskiego dania z grzybami.

Składniki:

1 kg. grzybów mrożonych lub 0,25 kg. suszonych (rożne)
30 dkg. kiełbasy lub kotletów sojowych
2 średnie cebule
puszka groszku konserwowego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
trochę oleju
pieprz, sól, papryka słodka i ostra

Wykonanie:
Dusić grzyby na oleju około 20 minut (suszone grzyby należy najpierw obgotować), dodajemy zeszkloną cebulę, wcześniej pokrojoną w kostkę, lub kotlety sojowe (kotlety przygotowujemy zgodnie opisem z opakowania).
Następnie dodajemy wszystkie przyprawy do smaku, ma być pikantne jak nazwa mówi! Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy.
Wszystko dusimy około 15-20 minut na małym ogniu.
Podajemy na ciepło posypane groszkiem z puszki.

Smacznego!

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska