Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Czytasz etykiety? Lepiej zacznij! Poznaj listę najbardziej szkodliwych dla zdrowia dodatków do żywności

oprac.maw
Mało kto podczas zakupów czyta skład danego produktu. A to ogromny błąd. Warto wiedzieć, co kupujemy, czym chcemy obdarować nasz organizm. Bo niestety, ale niekoniecznie produkt, który według nas jest zdrowy, taki będzie.  Ilość chemii, która ma za zadanie poprawić smak, wygląd czy zapach, stosowana przy produkcji, wzrasta w zastraszająco szybkim tempie. Na rynku oczywiście pojawiają się też bezpieczne produkty, ale wciąż jest ich za mało. Często giną na sklepowych półkach. Jeśli zależy Wam na zdrowiu, nie przyzwyczajajcie się do listy barwników, konserwantów czy spulchniaczy na etykiecie. Wiemy, że często zakupy robimy w pośpiechu, ale przeanalizowanie składu zajmie wam dosłownie chwilę, i co ważne – może uchronić przed wieloma chorobami i nieprzyjemnościami. Dla ułatwienia przygotowaliśmy dla Was małą ściągę. Tych niebezpiecznych i najczęściej pojawiających się dodatków do żywności. Warto się z nimi zapoznać >>> Czytaj również: Poznaj warzywa i owoce, które nie zawierają pestycydówWIDEO: Litera "E" na etykiecie produktu spożywczego i towarzyszący jej numer kojarzą się głównie z niezdrowymi konserwantami. Pod tym symbolem mogą się jednak kryć także nieszkodliwe związki, jak np. naturalne barwniki lub przeciwutleniacze.źródło: Agencja TVN/x-news
Mało kto podczas zakupów czyta skład danego produktu. A to ogromny błąd. Warto wiedzieć, co kupujemy, czym chcemy obdarować nasz organizm. Bo niestety, ale niekoniecznie produkt, który według nas jest zdrowy, taki będzie. Ilość chemii, która ma za zadanie poprawić smak, wygląd czy zapach, stosowana przy produkcji, wzrasta w zastraszająco szybkim tempie. Na rynku oczywiście pojawiają się też bezpieczne produkty, ale wciąż jest ich za mało. Często giną na sklepowych półkach. Jeśli zależy Wam na zdrowiu, nie przyzwyczajajcie się do listy barwników, konserwantów czy spulchniaczy na etykiecie. Wiemy, że często zakupy robimy w pośpiechu, ale przeanalizowanie składu zajmie wam dosłownie chwilę, i co ważne – może uchronić przed wieloma chorobami i nieprzyjemnościami. Dla ułatwienia przygotowaliśmy dla Was małą ściągę. Tych niebezpiecznych i najczęściej pojawiających się dodatków do żywności. Warto się z nimi zapoznać >>> Czytaj również: Poznaj warzywa i owoce, które nie zawierają pestycydówWIDEO: Litera "E" na etykiecie produktu spożywczego i towarzyszący jej numer kojarzą się głównie z niezdrowymi konserwantami. Pod tym symbolem mogą się jednak kryć także nieszkodliwe związki, jak np. naturalne barwniki lub przeciwutleniacze.źródło: Agencja TVN/x-news pixabay.com
Mało kto podczas zakupów czyta skład danego produktu. A to ogromny błąd. Warto wiedzieć, co kupujemy, czym chcemy obdarować nasz organizm. Bo niestety, ale niekoniecznie produkt, który według nas jest zdrowy, taki będzie. Ilość chemii, która ma za zadanie poprawić smak, wygląd czy zapach, stosowana przy produkcji, wzrasta w zastraszająco szybkim tempie. Na rynku oczywiście pojawiają się też bezpieczne produkty, ale wciąż jest ich za mało. Często giną na sklepowych półkach. Jeśli zależy Wam na zdrowiu, nie przyzwyczajajcie się do listy barwników, konserwantów czy spulchniaczy na etykiecie. Wiemy, że często zakupy robimy w pośpiechu, ale przeanalizowanie składu zajmie wam dosłownie chwilę, i co ważne – może uchronić przed wieloma chorobami i nieprzyjemnościami. Dla ułatwienia przygotowaliśmy dla Was małą ściągę. Tych niebezpiecznych i najczęściej pojawiających się dodatków do żywności. Warto się z nimi zapoznać >>>

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska