Podobnie jak wędliny i wiele innych produktów spożywczych, również nasz chleb powszedni jest coraz bardziej nasycony różnymi, często niezidentyfikowanymi dla przeciętnego konsumenta dodatkami, zwanymi niekiedy, nie wiadomo dlaczego, polepszaczami. Fachowcy z branży nawet dzisiaj oficjalnie sugerują, że dodatki są konieczne, bo inaczej chleb nie byłby dobry i piękny, smakowity. Z takim stanowiskiem trudno się zgodzić.
W tej części dodatku znajdziesz także informacje na temat kuracji kozim mlekiem, które mogą m.in. podnieść naszą odporność. Przyjrzymy się również lekami z mleka zsiadłego oraz balsamom z gęsich smalców.
"Słynne kuracje" (część 3) już 6 czerwca z "Gazetą Lubuską"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?