Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Arbuzowy koktajl na ochłodę (przepis)

Redakcja
123RF
Przepis na koktajl arbuzowy i taki z kiwi i mango zdradziła nam Czytelniczka Katarzyna Gościniak.

Koktajl z kiwi i mango

Składniki (na dwie porcje):

1/2 szklanki mleka 2 proc.
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/2 mango
2 kiwi
1 łyżka miodu

Przygotowanie: Do blendera wrzucamy pokrojone na kawałki owoce, dodajemy jogurt i mleko. Dosładzamy miodem. Miksujemy przez kilka minut i gotowe.

Koktajl arbuzowy
Składniki:

ćwiartka arbuza,
1/4 szklanki soku z limonki,
10 kropli stewii,
dużo kostek lodu.

Przygotowanie: Umyj arbuza, odkrój skórę, usuń pestki i pokrój miąższ w kostkę. Wrzuć go do blendera, dolej sok z limonki i stewię i miksuj na najwyższych obrotach. Dolej jeszcze szklankę wody i jeszcze chwilę miksuj. Wlej arbuzowy koktajl do szklanek i dodaj kilka kostek lodu. Możesz wrzucić w formie dekoracji jeszcze po dwa kwadratowe kawałki arbuza.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska