Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Karol Okrasa zdradza, jak przyrządzić mazurską rybę (wideo)

Agencja TVN/x-news
Agencja TVN/x-news
W Mikołajkach w szranki stanęli lokalni mistrzowie kuchni. To była prawdziwa gratka dla fanów ryb z mazurskich wód w różnej postaci. W trakcie tego kulinarnego święta przygotowano ponad tonę ryb. Wszystko po to, by promować je jako podstawę każdej kuchni i każdej diety.

Kulinarną gwiazdą VIII Mazurskiego Festiwalu Rybnego był Karol Okrasa. - Zawsze namawiam kucharzy, żeby sięgali po produkty, które mamy, mówiąc kolokwialnie, tuż za miedzą. Tutaj mamy jeziora bogate w różne gatunki ryb, które warto odkrywać i umieszczać w naszym menu - powiedział znany kucharz i przyjaciel Mikołajek.

Zobacz też:

"Maluch na okładkę". Trwa nasz plebiscyt. Zgłoś swoje dziecko!

Oferty pracy z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska