Jednym z tradycyjnych specjałów kulinarnych, które znajdą się na naszych wielkanocnych stołach, jest biała kiełbasa. - Nie musimy jej kupować w sklepach. Bardzo łatwo ją zrobić w domowych warunków - zapewnia masarz z Przytocznej Stanisław Mikanowicz, którego wędliny wiele razy wygrywały regionalne i ogólnopolskie konkursy tradycyjnej żywności.
Jak robimy białą kiełbasę? To bardzo proste. Przepis S. Mikanowiocza w aktualnym wydaniu tygodnika "Głos Międzyrzecza i Skwierzyny", który od środy dostępny jest w 200 punktach sprzedaży w powiecie międzyrzeckim.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?