Składniki:
Makaron kolanko - 250 g
Łosoś wędzony - ok. 150 g
Cukinia - 1 szt.
Cebula - 1szt.
Czosnek - 1 ząbek
Świeży tymianek
Oliwa
Sól, pieprz, tymianek suszony
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię dajemy kilka kropel oliwy, podsmażamy na niej drobno posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w cienkie plastry cukinię oraz porwanego na drobne kawałki łososia. Wszystko delikatnie przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Dusimy przez około 5 minut. Na koniec do odcedzonego makaronu dodajemy uduszonego łososia z cukinią i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy na talerz i dekorujemy świeżą gałązką tymianku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?