Liść laurowy ma niezwykłe właściwości. Pomaga na wiele chorób. Zrób napar i wypj! Liść laurowy można znaleźć pewnie w każdym polskim domu. Używany jest przez gospodynie jako przyprawa do zup i dań mięsnych, nie może go zabraknąć zwłaszcza w...
29 marca 2024, 7:39
Chleb do żurku. Rarytas, który wzmacnia smak zupy. Jak upiec go w domu? Żurek to jedna z najlepszych zup na świecie. Doceniają go zarówno Polacy, jak i osoby z zagranicy. Żurek podany w chlebie zwiększa efekt WOW. Jak zrobić chleb...
29 marca 2024, 7:15
Ma wiele witamin. To najbardziej popularny chwast w kuchni! Choć parzy, warto po nią sięgać. Pokrzywa to powszechnie rosnący chwast i jeden z najbardziej cenionych. Obfituje w witaminy i składniki mineralne, a...
28 marca 2024, 16:41
Obrzydlistwa rodem z PRL. Dziś już nikt tego nie je! Szpinak jak krowi placek, mleko z kożuchem, kotlety z mortadeli, zupa owocowa, ozorki w sosie chrzanowym… Obrzydlistwo! W czasach PRL jedliśmy różne dania, na...
28 marca 2024, 7:30
Żurek na zakwasie w 30 minut. Z tego przepisu wychodzi najlepszy Tradycyjny żurek wielkanocny nie jest wcale trudny do ugotowania. Wyborna i sycąca zupa, która często gości na naszych stołach, szczególnie w święta...
27 marca 2024, 15:35
Jedyna taka zupa na Wielkanoc. Zobacz przepis na apetyczny barszcz biały Barszcz biały to dla wielu ulubiona potrawa przygotowywana na Wielkanoc. Wyśmienicie smakuje podana z jajkiem ugotowanym na twardo i białą kiełbasą. Mam dla...
27 marca 2024, 14:15