Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pierogi domowe na 42 sposoby

Redakcja
Domowe pierogi na 42 sposoby! Już w piątek, 31 października z "Gazetą Lubuską" specjalny dodatek.
Domowe pierogi na 42 sposoby! Już w piątek, 31 października z "Gazetą Lubuską" specjalny dodatek. Fotolia
Nie tylko Polacy mogą rozkoszować się pierogami. Ta potrawa znana jest na Litwie, w Rosji, Białorusi, Ukrainie, ale także w Chinach i Japonii oraz we Włoszech. W każdym kraju pierogi mają nieco inny wygląd i smak, ale sposób ich przygotowania jest podobny.

Ciasto, a w nim pyszne nadzienie na słodko, słono, mięsne, z warzywami. Przygotowanie pierogów jest pracochłonne, ale jakże pyszne są efekty!

Przygotowanie pierogów nie jest trudne. Jeśli ktoś nie lubi wykrawać pierogów, może przygotować wałek z ciasta, odcinać małe kawałki jak na kopytka i rozwałkowywać na krążki. Reszta już normalnie: nadziewanie, sklejanie i do garnka z wodą lub piecyka.

Już w piątek, 31 października w "Gazecie Lubuskiej" specjalny dodatek z przepisami na najlepsze pierogi domowej roboty. Znajdziesz w nim przepisy na idealne ciasto do pierogów: tradycyjne bez jajka, kruche do pierogów pieczonych i łatwe francuskie.

A do tego ponad 40 pomysłów na pyszne nadzienia: tradycyjne, wiejskie, na słodko z owocami, pielmieni, kołduny, kulebiaki, chińskie, z twarogiem, z kaszą, ze szpinakiem i wiele innych!

Polecamy!

Plotki, ciekawostki, moda, kuchnia, celebryci. Zobacz nasz serwis Styl życia.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska