Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Orzechowa frappe (przepis)

Redakcja
Smacznego!
Smacznego! Czytelniczka Marta Urbańska
Przepis przesłała nam Czytelniczka Marta Urbańska.

Składniki :
* 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
* pół szklanki zimnej wody bądź mleka
* łyżeczka cukru trzcinowego
* kostki lodu
* syrop orzechowy do kawy bądź lody

Przygotowanie :
Do słoiczka wrzucamy kostki lodu oraz kawę i cukier. Dodajemy syrop bądź lody. Potrząsamy aż do uzyskania pianki. Uzupełniamy zimną wodą bądź mlekiem. Można wrzucić więcej kostek lodu, wtedy kawa będzie mniej słodka.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska