Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Najnowsza książka Michela Morana może być twoja! (konkurs)

Redakcja
Michel Moran urodził się we Francji, gdzie wychował się i wykształcił. Jego rodzice są Hiszpanami. Swoją przygodę z kulinariami rozpoczął już w wieku 14 lat, praktyki zdobywał między innymi w słynnej restauracji "Le Jardin”. Jego droga zawodowa wiodła przez restauracje Paryża, Genewy, Frankfurtu i Luksemburga. W tym ostatnim mieście poznał swoją żonę, Halinę, dla której przeprowadził się do Polski. Jest szefem i właścicielem restauracji Bistro de Paris mieszczącej się w budynku Opery Narodowej. Od 2012 roku zasiada w jury polskiej edycji programu MasterChef.
Michel Moran urodził się we Francji, gdzie wychował się i wykształcił. Jego rodzice są Hiszpanami. Swoją przygodę z kulinariami rozpoczął już w wieku 14 lat, praktyki zdobywał między innymi w słynnej restauracji "Le Jardin”. Jego droga zawodowa wiodła przez restauracje Paryża, Genewy, Frankfurtu i Luksemburga. W tym ostatnim mieście poznał swoją żonę, Halinę, dla której przeprowadził się do Polski. Jest szefem i właścicielem restauracji Bistro de Paris mieszczącej się w budynku Opery Narodowej. Od 2012 roku zasiada w jury polskiej edycji programu MasterChef. materiały prasowe
Zbliżają się święta. Na pewno już zastanawiacie się, co przygotować na ten wyjątkowy czas. Przeszukujecie zapiski waszych babć i dziadków. Odświeżacie receptury, bez których nie wyobrażacie sobie świątecznego śniadania czy obiadu. My chcemy się dowiedzieć, co znajduje się na wielkanocnych stołach w lubuskich domach. Najciekawsze przepisy nagrodzimy.
Już 2 kwietnia Michel Moran, kucharz i pasjonat gotowania, który skradł serca telewidzów jako juror polskiej edycji programu MasterChef powróci z nową książką. „Doradca smaku” to zestaw 80 przepisów na różnorodne potrawy codzienne i wykwintne oraz zbiór skutecznych trików mistrza, które udoskonalą każde danie. materiały prasowe

Już 2 kwietnia Michel Moran, kucharz i pasjonat gotowania, który skradł serca telewidzów jako juror polskiej edycji programu MasterChef powróci z nową książką. "Doradca smaku" to zestaw 80 przepisów na różnorodne potrawy codzienne i wykwintne oraz zbiór skutecznych trików mistrza, które udoskonalą każde danie.
(fot. materiały prasowe)

Pokażcie nam, co przygotowujecie. Razem stwórzmy zestaw najlepszych, świątecznych przepisów na smakołyki szczególnie uwielbiane przez mieszkańców naszego regionu. Nie czekajcie i już dzisiaj prześlijcie nam swoje propozycje. Trzy najciekawsze nagrodzimy najnowszą książką Michela Morana "Doradca smaku", która już 2 kwietnia pojawi się w księgarniach.

Pierwsza książka "Moje smaki" opublikowana w 2013 roku cieszyła się ogromnym zainteresowaniem tych, którzy lubią gotować i poszukują nowych rozkoszy podniebienia. W nowej znajdą jeszcze więcej inspiracji. Michel Moran pokazuje, jak ogromne są możliwości zastosowania w kuchni ziół i przypraw. Wyjaśnia, że w każdej "kulinarnej apteczce" zawsze powinny znajdować się starannie dobrane dodatki. Zaprezentowane w książce dania są proste i łatwe w przygotowaniu, nie potrzeba do nich skomplikowanych i drogich składników. To wszystko sprawia, że "Doradca smaku" nie jest jedynie gustownym elementem wystroju kuchni, ale praktycznym i użytecznym przewodnikiem dla każdego.

Książka powstała na podstawie telewizyjnego show TVN "Doradca smaku". Tematem kulinarnych spotkań były głównie tradycyjne potrawy kuchni europejskiej. Michel Moran udowadnia, że są one proste w przygotowaniu i doskonale sprawdzą się w kuchni polskiej. Kucharz obala kulinarne mity i pokazuje proste porady zmieniające znane z pozoru dania w wyśmienite kompozycje. To wszystko znalazło się w książce, która może być inspiracją i zachętą do własnych kulinarnych odkryć. Nawet początkujący amatorzy gotowania będą mogli stworzyć proponowane dania, ponieważ przygotowanie każdej z potraw zostało utrwalone krok po kroku na fotografiach. Książka jest wyróżniającą się pozycją pośród kulinarnych poradników, ze względu na szczegółowość opisów i praktyczny charakter może być osobistym kursem sztuki kuchennej. Ravioli, kurczak ze śliwkami czy wykwintna pieczeń - żaden przepis nie ma tajemnic, kiedy można liczyć na wsparcie doradcy smaku.

Jak wziąć udział w konkursie?

Wystarczy, że przygotujesz swoją ulubioną potrawę wielkanocną, sfotografujesz ją i wraz z przepisem przyślesz na adres [email protected].
Możesz też dopisać kilka słów na temat tej potrawy: skąd masz przepis, kto z domowników najchętniej się nią zajada, kiedy i w jaki sposób ją podajesz.

Na przepisy czekamy do 8 kwietnia (postanowiliśmy przedłużyć czas trwania konkursu o kilka dni).Zakwalifikowane opublikujemy na naszej stronie internetowej.

Zdjęcia potraw muszą być autorskie i przygotowane specjalnie na potrzeby naszego konkursu. Do konkursu nie zostaną zakwalifikowane zdjęcia pobrane ze stron internetowych.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska