Podczas Jarmarku Produktów Tradycyjnych we Wschowie, uczestnicy mieli okazję zobaczyć na żywo, jak przygotowywane są pasztecik z kapustą przez lokalnego piekarza Damiana Szeflera. Mogli również popróbować wypieków prosto z pieca.
W dwudniowej imprezie na Rynku wzięło udział kilkudziesięciu wystawców. Na stoiskach były kiełbasy, miód, piwo, piergi, sery, także te z Koniakowa.
Gościem jarmarku był zaznany Włoch Paolo Cozza, który opowiadał o włoskiej kuchnii. Częstował wschowian potrawami rodem ze swojego kraju.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?