Wypadek w Raculi. Kobieta potrącona na przejściu dla pieszych czytaj więcej »

Zapiekany łosoś - przepis

Dodano: 12 grudnia 2012, 16:00 Autor:

Pani Izabela Lewandowska w ramach świątecznego konkursu "Gazety Lubuskiej”, oraz sieci sklepów Lidl podzieliła się z nami pomysłem na kolejną potrawę. Tym razem jest to przepis na zapiekanego łosośa.

Na 4 porcje:
- 4 kawałki łososia ze skórą
- ok.30 dag mrożonego szpinaku
- 30 dag żółtego sera
- 4-6 ząbków czosnku
- łyżka śmietany
- garść pestek słonecznika
- 1/2 cytryny
- sól
- pieprz

PRZYGOTOWANIE:

1.Łososia myjemy (łusek nie trzeba usuwać), osuszamy i oprószamy solą. Wkładamy na godzinę do lodówki.
2.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Szpinak rozmrażamy. Dusimy na patelni, aż woda odparuje. Zdejmujemy z ognia.Dodajemy czosnek i śmietanę. Mieszamy i studzimy.
3.Z cytryny wyciskamy sok, skrapiamy łososia. Wykładamy szpinak i posypujemy słonecznikiem i pieprzem.Łososia zawijamy w folię aluminiową (najlepiej każdy kawałek osobno).Pieczemy ok.45 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 C.
4.Zółty ser kroimy w plastry. Łososia wyjmujemy, folię z wierzchu odwijamy. na rybę wykładamy ser. Folię ponownie zawijamy. Pieczemy jeszcze ok.10 minut.

Łosoś dobrze smakuje z ryżem i sałata z sosem winegret.

Czytaj więcej o:
  • świąteczny konkurs
  • zapiekany łosoś
Najciekawsze artykuły
z Mediów Regionalnych
Najciekawsze artykuły
z Mediów Regionalnych
alarm24 Kliknij i wyślij nam swojego newsa!
Brak ankiety.

Kontakt z reklamą »

Kontakt z redakcją »

Kontakt z marketingiem »

Kontakt w/s prenumeraty »

Zadzwoń 0 800 16 00 16 lub 68 324 30 66

Napisz maila:

Jesteśmy też na:

Gazeta Lubuska jest częścią grupy Media Regionalne

Media Regionalne sp. z o.o. w Warszawie zastrzegają, iż rozpowszechnianie jakichkolwiek artykułów i materiałów zamieszczonych w portalu www.gazetalubuska.pl jest dozwolone wyłącznie z zachowaniem warunków korzystania z treści. Jakiekolwiek użycie treści wykraczające poza ww. warunki jest zabronione bez pisemnej zgody Mediów Regionalnych i nabycia licencji. Sprawdź, w jaki sposób możesz uzyskać licencję na wykorzystanie treści.

Naruszenie tych zasad jest łamaniem prawa i grozi odpowiedzialnością karną.

Polityka dotycząca plików cookie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Media Regionalne Sp. z o.o. w Warszawie. 2001-2014.