SKŁADNIKI:
- 2 filety rybne (użyłam filety z pangi)
- 20 dag pieczarek
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 spora cebula
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki śmietany 18%
- sok z cytryny
- tarty żółty ser
- pieprz, sól, curry, słodka mielona papryka
PRZYGOTOWANIE:
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, ułożyć w nim posolone i oprószone pieprzem filety rybne. Skropić sokiem z cytryny, posypać curry, posypać zmiażdżonym czosnkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać bez przykrycia 15-20 minut w 200ºC.
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle razem z pokrojoną w ćwierć plasterki cebulą. Doprawić solą i pieprzem do smaku,na koniec dodać śmietanę,dzięki temu utworzy się sos.
Na upieczonych filetach rozprowadzić gotowy sos z pieczarek, posypać serem i papryką. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać aż ser się stopi."
SMACZNEGO!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?