Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na rybę zapiekaną z pieczarkami i serem

Paulina Cieszynska
Fotolia
Jeżeli ktoś nie jada karpia to ta rybka jest idealna na wigilijna kolacje.

SKŁADNIKI:

- 2 filety rybne (użyłam filety z pangi)
- 20 dag pieczarek
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 spora cebula
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki śmietany 18%
- sok z cytryny
- tarty żółty ser
- pieprz, sól, curry, słodka mielona papryka

PRZYGOTOWANIE:

Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, ułożyć w nim posolone i oprószone pieprzem filety rybne. Skropić sokiem z cytryny, posypać curry, posypać zmiażdżonym czosnkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać bez przykrycia 15-20 minut w 200ºC.
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle razem z pokrojoną w ćwierć plasterki cebulą. Doprawić solą i pieprzem do smaku,na koniec dodać śmietanę,dzięki temu utworzy się sos.
Na upieczonych filetach rozprowadzić gotowy sos z pieczarek, posypać serem i papryką. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać aż ser się stopi."

SMACZNEGO!

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska