Grażyna Dereń piecze, smaży i gotuje od ponad 30 lat. Pączki to jeden z jej najsłynniejszych specjałów.
(fot. Tomasz Rusek)
Grażyna Dereń kocha gotować, piec i smażyć. Jest znawczynią kuchni regionalnej. Prowadzi gospodarstwo rolno-agroturystyczne w Lubiechni Wielkiej, pośród malowniczych lasów Puszczy Rzepińskiej. Można tu wypocząć i jednocześnie nauczyć się gotować.
Ale czasami G. Dereń prowadzi szkolenia wyjazdowe! Tak było w weekend w Gorzowie. Uczyła wszystkich chętnych jak się robi pączki. Okazją były targi w Gorzowie: Lubuskie Kulinaria Regionalne.
Zobaczcie przyspieszony kurs smażenia pączusiów. Gotowi?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?