Możecie się Państwo włączyć do wspólnego gotowania. Państwa przepisy (nadesłane na: [email protected]) zamieścimy na www.gazetalubuska.pl/kuchnia
Zapraszamy do kuchni "Gazety Lubuskiej"
Sałatka jajeczno kukurydziana
Składniki: 1 puszka kukurydzy, 4 jajka, 1-2 łyżki majonezu, 1 łyżeczki musztardy, sól i pieprz.
Przygotowanie: kukurydzę odsączyć. Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać. Wymieszać z kukurydzą, majonezem i musztardą. Posolić i popieprzyć do smaku. Można też dodać posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki.
Jaskółcze jaja
Składniki: 40 dag mięsa mielonego, bułka, cebula, posiekana natka pietruszki, sól, pieprz, 4-5 jajek ugotowanych na twardo, tarta bułka, tłuszcz do smażenia.
Przygotowanie: mięso wymieszać z namoczoną bułką, surowym jajkiem, posiekaną zieleniną, drobno posiekaną cebulą. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Dobrze wyrobić na jednolitą masę. Ugotowane i obrane jajka okleić równomiernie masą mięsną. Na patelni rozgrzać tłuszcz (olej) i smażyć jak, aż ładnie się zrumienią.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?