Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sałatka jajeczno kukurydziana i jaskółcze jaja. Przepisy Agnieszki Gronowskiej z Gorzowa

Redakcja
Natka pietruszki doda potrawom aromatu i koloru
Natka pietruszki doda potrawom aromatu i koloru Fot. DiGiTouch
Przepisy na sałatkę jajeczno kukurydzianą i jaskółcze jaja przysłała nam Agnieszka Gronowska. Dziękujemy i zapraszamy

Możecie się Państwo włączyć do wspólnego gotowania. Państwa przepisy (nadesłane na: [email protected]) zamieścimy na www.gazetalubuska.pl/kuchnia

Zapraszamy do kuchni "Gazety Lubuskiej"

Sałatka jajeczno kukurydziana

Składniki: 1 puszka kukurydzy, 4 jajka, 1-2 łyżki majonezu, 1 łyżeczki musztardy, sól i pieprz.

Przygotowanie: kukurydzę odsączyć. Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać. Wymieszać z kukurydzą, majonezem i musztardą. Posolić i popieprzyć do smaku. Można też dodać posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki.

Jaskółcze jaja

Składniki: 40 dag mięsa mielonego, bułka, cebula, posiekana natka pietruszki, sól, pieprz, 4-5 jajek ugotowanych na twardo, tarta bułka, tłuszcz do smażenia.

Przygotowanie: mięso wymieszać z namoczoną bułką, surowym jajkiem, posiekaną zieleniną, drobno posiekaną cebulą. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Dobrze wyrobić na jednolitą masę. Ugotowane i obrane jajka okleić równomiernie masą mięsną. Na patelni rozgrzać tłuszcz (olej) i smażyć jak, aż ładnie się zrumienią.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska