Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na domowe napoleonki

fot. Anna Rimke
Myślałam, że nic nie jest w stanie ucieszyć mnie tak bardzo, jak domowe ciasto drożdżowe z kruszonką. Do czasu, aż zrobiłam napoleonki. Te z cukierni niech się schowają. Moje, domowe, to prawdziwe niebo w gębie!

Jeśli komuś wydaje się, że napoleonki to wyższa szkoła jazdy, to być może tak jest, gdy samemu robi się ciasto francuskie. Ja postanowiłam pójść na łatwiznę i kupiłam gotowe. Naprawdę nie ma potrzeby, by tysiąc razy wałkować ciasto z masłem, gdy można kupić równie wyśmienite w sklepie. Tak zrobiłam i dzięki temu przygotowanie napoleonek zajęło mi pół godziny.

Przepis przeczytasz na blogu Tatiany Mikułko - Że życie ma smak. O miłości do jedzenia i gotowania

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska